Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Buraki
Wartości odżywcze buraków (w 100 g) surowych/ugotowanych
Wartość energetyczna - 43/44 kcal
Białko ogółem - 1.61/1.68 g
Tłuszcz - 0.17/0.18 g
Węglowodany - 9.56/9.96 g (w tym cukry proste 6.76/7.96)
Błonnik - 2.8/2.0 g
Witaminy
Witamina C – 4.9/3.6 mg
Tiamina – 0.031/0.027 mg
Ryboflawina – 0.040/0.040 mg
Niacyna - 0.334/0.331 mg
Witamina B6 - 0.067/0.067 mg
Kwas foliowy - 109/80 µg
Witamina A – 33/35 IU
Witamina E – 0.04/0.04 mg
Witamina K - 0.2/0.2 µg
Minerały
Wapń – 16/16 mg
Żelazo - 0.80/0.79 mg
Magnez - 23/23 mg
Fosfor - 40/38 mg
Potas - 325/305 mg
Sód – 78/77 mg
Cynk - 0.35/0.35 mg
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Offline
Komórki rakowe umierają w ciągu 42 dni. Ten sok wyleczył ponad 45 000 osób z nowotworów.
Offline
Offline
Offline
Strony: 1